Derfor skal din virksomhed på TikTok Celina 28/11/2022

Derfor skal din virksomhed på TikTok

TikTok er stadig en relativ ny og ukendt platform i mange virksomheders øjne, og bliver derfor fejlagtigt opfattet som en ‘børneapp’. Men har platformen egentlig et potentiale? Og er det overhovedet relevant for din virksomhed at være tilstedet på TikTok? De spørgsmål forsøger vi at afdække i dette blogindlæg.

TikTok er på mange måder ‘platformen, alle snakker om’. Og ja, det er der god grund til. TikTok er stormet frem de seneste år, som det hurtigst voksende sociale medie i verden.

TikTok har stort potentiale, hvor din virksomhed kan få hurtig dækning, der skaber et kendskab til dit brand. En af platformens væsentligste fordele er, at dit organiske indhold har stort potentiale for høj eksponering, hvor dit brand kan gå viralt. Desuden har dit brand stor mulighed for at opnå enormt reach, fordi der er mulighed billig annoncering.

Hvad kan TikTok?
  • Gør dit brand mere personligt, hvor du får mulighed for at være i øjenhøjde med din målgruppe.
  • Vise dine produkter og serviceydelser frem i en mere upoleret og/eller hverdagslignende kontekst, hvor du viser dets funktioner og potentiale på en underholdende måde.
Sådan bruger TikTok

På TikTok er det en god ide, at man ikke kun poster trendbaseret content på sin profil. Det er vores klare anbefaling, at man forsøger at finde på originale serie koncepter, som man kan køre på. Underholdning, inspiration og læring er de tre punkter, som brugerne går op i. Disse bør man altid indtænke, når man laver content.

TikTok definerer, hvilke hashtags, der er relevante uge for uge. Ikke alle hashtags er relevante for alle virksomheder, hvorfor man skal vurdere relevansen i forhold til sit koncept.

Hvis din video ikke performer inden for det første døgn, måske endda inden for et par timer, kan det være en god ide at fjerne videoen og i stedet optimere den med et par justeringer. Det er dog vigtigt at gøre dette så hurtigt som muligt, for at den nye video ikke bliver vist til de samme personer igen – og dermed ikke skaber en bedre performance.

Målgruppen på platformen retter sig mod det unge segment, men udvikler sig hastigt til at være den foretrukne platform for alle aldersgrupper. Vi ser en tendens til, at der kommer flere fra det ældre segment til platformen. Det kan bl.a. skyldes, at flere forældre opretter en profil til at ‘overvåge’ det viste indhold.

TIPS: Sådan laver du spændende indhold

For at drage nytte af algoritmen på TikTok, skal du som udgangspunkt sørge for at dit content følger: ARUV-modellens fire komponenter

Autentisk – Følg dit koncept, og prøv ikke at vær noget du ikke er. Kreer content du har lyst til, og som lægger op af dit koncept.

Råt – Vær så virkelighedsnær og relatérbar som mulig, og undgå at være “for pæn” i dit koncept. Forsøg at afsløre dit brands ‘sande personlighed’, så seerne kan relatere og føle sig forbundet til din virksomhed.

Unik – Vis din virksomheds USP’er, og hvordan dit brand adskiller sig fra konkurrenternes.

Værdifuldt – Skab værdi for dine seere ved at indtænke, hvad du vil med dit content. Vær konsistent, og gør det klart om du ønsker at: underholde, inspirere eller lære dine seere noget vigtigt.

Vær tro mod dit koncept

Det er vigtigt at bevare din tone of voice gennem dit content på TikTok. Dine seere skal let kunne kende dig og scanne dit indhold. Det kan du gøre en serie af ensartede videoer. Tag Casper Drømme som eksempel. Han har skabt sit eget koncept, der taler ind i et unikt univers, hvor han anmelder mad fra diverse restauranter.

Så… Skab dit hovedindhold på din profil, hvor du konsekvent uploader content med en relativ hyppig frekvens – da algoritmen prioriterer nyt og trendy indhold.

Forskellen på Instagram Reels og TikTok videoer

Instagram er ‘follower first’ algoritme – dvs. at man for det meste får content fra dem man selv har valgt at følge. Der er mange, som er tilbageholdende i forhold til at følge virksomheder på instagram, så de har det lidt sværere på denne platform.

Tiktok er ‘content first’ algoritme – dvs. der er i grove træk ikke nogen tilvælgelses proces. Derfor kan man heller ikke fravælge virksomheder, så længe, de laver godt indhold.

Vi er din sparringspartnere på Sociale Medier

Er du blevet mere nysgerrig på, hvilken værdi TikTok kan skabe for dit brand? Så tøv ikke med at kontakte os, og lad os starte rejsen sammen.

↓ SE MERE HER ↓